Preirisotto met krokante pancetta en oesterzwammen
Preirisotto met krokante pancetta en oesterzwammen

Preirisotto met krokante pancetta en oesterzwammen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 3 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 22.4 g
Zout 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snij de prei in halve ringen.

  6. Los de bouillonblokjes op in 7,5 dl heet water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot en de prei 5 min.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe en laat slinken. Meng de boter en de grana padano onder de risotto en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

  11. Bak de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de oesterzwammen, de pancetta en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snij de prei in halve ringen.

  6. Los de bouillonblokjes op in 7,5 dl heet water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot en de prei 5 min.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe en laat slinken. Meng de boter en de grana padano onder de risotto en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. goudbruin op een hoog vuur.

  11. Bak de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de oesterzwammen, de pancetta en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 3 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 22.4 g
Zout 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Cetus Reserve Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal