- Bewaar

- Bewaar
Preirisotto met paprika en geitenkaas
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Snij het preiwit en 1/3 van het preigroen in de lengte doormidden. Snij daarna in fijne halvemaantjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 à 7 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en roerbak de stukjes prei 3 min. Kruid met de tijm.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Meng de geitenkaas onder de risotto en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de blokjes paprika apart bij de risotto en geef er een stukje ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Snij het preiwit en 1/3 van het preigroen in de lengte doormidden. Snij daarna in fijne halvemaantjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 à 7 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en roerbak de stukjes prei 3 min. Kruid met de tijm.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Meng de geitenkaas onder de risotto en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de blokjes paprika apart bij de risotto en geef er een stukje ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland