Preisoep met gebakken aardpeer
Preisoep met gebakken aardpeer

Preisoep met gebakken aardpeer

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 10.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 2.9 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de preiwitten en een beetje groen in gelijke stukken.

  5. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  6. Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon onder koud water en snij in fijne schijfjes (bv. met een mandoline).

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de aardappelblokjes 2 à 3 min. Roer regelmatig.

  11. Overgiet met de bouillon en voeg het blaadje laurier toe. Kook 20 min. Verwijder het blaadje laurier en mix fijn.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes aardpeer 10 min. Meng er op het einde de fijngehakte hazelnoten en de fijngesnipperde peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Schenk de soep in diepe borden en verdeel er de schijfjes aardpeer over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de preiwitten en een beetje groen in gelijke stukken.

  5. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  6. Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon onder koud water en snij in fijne schijfjes (bv. met een mandoline).

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat gemakkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei en de aardappelblokjes 2 à 3 min. Roer regelmatig.

  11. Overgiet met de bouillon en voeg het blaadje laurier toe. Kook 20 min. Verwijder het blaadje laurier en mix fijn.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes aardpeer 10 min. Meng er op het einde de fijngehakte hazelnoten en de fijngesnipperde peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Schenk de soep in diepe borden en verdeel er de schijfjes aardpeer over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 10.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 2.9 g
Zout 2.5 g

Bekijk het recept digitaal