- Bewaar

- Bewaar
Preisoep met kikkererwten en krieltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.
-
Snipper het knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren preiwitten, de tijm en het knoflook 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de krielaardappelen, 1 L water en het bouillonblokje toe. Meng goed. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze 5 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de kookpot. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de geraspte kaas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.
-
Snipper het knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren preiwitten, de tijm en het knoflook 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de krielaardappelen, 1 L water en het bouillonblokje toe. Meng goed. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze 5 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de kookpot. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de geraspte kaas.