Preisoep met kikkererwten en krieltjes
Preisoep met kikkererwten en krieltjes

Preisoep met kikkererwten en krieltjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Energie 1611 kj
Vet 16 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 6 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 18.5 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.

  2. Snipper het knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren preiwitten, de tijm en het knoflook 5 min. op een zacht vuur.

  4. Voeg de krielaardappelen, 1 L water en het bouillonblokje toe. Meng goed. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  5. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze 5 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de kookpot. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de geraspte kaas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.

  2. Snipper het knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren preiwitten, de tijm en het knoflook 5 min. op een zacht vuur.

  4. Voeg de krielaardappelen, 1 L water en het bouillonblokje toe. Meng goed. Breng aan de kook en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  5. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Voeg ze 5 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de kookpot. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Energie 1611 kj
Vet 16 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 6 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 18.5 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g

Bekijk het recept digitaal