- Bewaar

- Bewaar
Preisoep met noten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij 5 cm van 1 preiwit in fijne ringen. Verdeel de rest van de prei in grote stukken.
-
Pers het knoflook.
-
Snij de sneetjes brood in korstjes van gelijke grootte.
-
Hak 1 eetl. walnootpitten grof en plet de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook.
-
Voeg de preistukken, het blaadje laurier en de fijngehakte noten toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. afgedekt koken.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodkorstjes gedurende ± 5 min.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en garneer met de grofgehakte noten, de korstjes of het fijngesneden preiwit. Voor een feestelijke toets: voeg 1 eetl. Griekse yoghurt in het midden van elk bord toe. Giet er enkele druppels notenolie over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij 5 cm van 1 preiwit in fijne ringen. Verdeel de rest van de prei in grote stukken.
-
Pers het knoflook.
-
Snij de sneetjes brood in korstjes van gelijke grootte.
-
Hak 1 eetl. walnootpitten grof en plet de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook.
-
Voeg de preistukken, het blaadje laurier en de fijngehakte noten toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. afgedekt koken.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodkorstjes gedurende ± 5 min.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en garneer met de grofgehakte noten, de korstjes of het fijngesneden preiwit. Voor een feestelijke toets: voeg 1 eetl. Griekse yoghurt in het midden van elk bord toe. Giet er enkele druppels notenolie over.