Preisoep met noten
Preisoep met noten

Preisoep met noten

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 365 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 6.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij 5 cm van 1 preiwit in fijne ringen. Verdeel de rest van de prei in grote stukken.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snij de sneetjes brood in korstjes van gelijke grootte.

  6. Hak 1 eetl. walnootpitten grof en plet de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook.

  9. Voeg de preistukken, het blaadje laurier en de fijngehakte noten toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. afgedekt koken.

  10. Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodkorstjes gedurende ± 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en garneer met de grofgehakte noten, de korstjes of het fijngesneden preiwit. Voor een feestelijke toets: voeg 1 eetl. Griekse yoghurt in het midden van elk bord toe. Giet er enkele druppels notenolie over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij 5 cm van 1 preiwit in fijne ringen. Verdeel de rest van de prei in grote stukken.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snij de sneetjes brood in korstjes van gelijke grootte.

  6. Hak 1 eetl. walnootpitten grof en plet de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook.

  9. Voeg de preistukken, het blaadje laurier en de fijngehakte noten toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. afgedekt koken.

  10. Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodkorstjes gedurende ± 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en garneer met de grofgehakte noten, de korstjes of het fijngesneden preiwit. Voor een feestelijke toets: voeg 1 eetl. Griekse yoghurt in het midden van elk bord toe. Giet er enkele druppels notenolie over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 365 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 34.7 g
Eiwit 6.5 g

Bekijk het recept digitaal