- Bewaar

- Bewaar
Preisoep met zalmbroodjes
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte wijn uit Sicilië. Briljante geel-groene kleur. Geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig, rond met lichte houttoets.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij voor de soep de 2 volledige preien en het lichtgroene deel van 2 preien in ringen. Snij de ui en de aardappelen in grove stukken.
-
Halveer voor de zalmbroodjes de 2 preiwitten in de lengte. Snij daarna in fijne reepjes.
-
Rooster de sneetjes brood.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Voeg de preiringen en de grofgesneden ui toe. Laat 5 min. stoven.
-
Voeg de stukken aardappel toe en leng aan met 1,5 L kippenbouillon.
-
Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. zachtjes koken.
-
Voor de zalmbroodjes
-
Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de fijne reepjes prei toe samen met 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje. Hou 1/3 van de gestoofde preireepjes apart voor de afwerking van de soep en laat de rest uitlekken voor de zalmbroodjes.
-
Klop het eiwit stijf. Spatel de gestoofde en uitgelekte prei voorzichtig onder het eiwit.
-
Leg op elk sneetje geroosterd brood eerst een plakje gerookte zalm en daarna de prei. Laat licht kleuren onder de grill. Bestrooi met 1/2 koffiel. kerriepoeder.
-
Mix de soep heel fijn. Voeg de overgebleven gestoofde preireepjes toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de soep heet op en serveer met de prei-zalmbroodjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte wijn uit Sicilië. Briljante geel-groene kleur. Geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig, rond met lichte houttoets.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij voor de soep de 2 volledige preien en het lichtgroene deel van 2 preien in ringen. Snij de ui en de aardappelen in grove stukken.
-
Halveer voor de zalmbroodjes de 2 preiwitten in de lengte. Snij daarna in fijne reepjes.
-
Rooster de sneetjes brood.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Voeg de preiringen en de grofgesneden ui toe. Laat 5 min. stoven.
-
Voeg de stukken aardappel toe en leng aan met 1,5 L kippenbouillon.
-
Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. zachtjes koken.
-
Voor de zalmbroodjes
-
Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de fijne reepjes prei toe samen met 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje. Hou 1/3 van de gestoofde preireepjes apart voor de afwerking van de soep en laat de rest uitlekken voor de zalmbroodjes.
-
Klop het eiwit stijf. Spatel de gestoofde en uitgelekte prei voorzichtig onder het eiwit.
-
Leg op elk sneetje geroosterd brood eerst een plakje gerookte zalm en daarna de prei. Laat licht kleuren onder de grill. Bestrooi met 1/2 koffiel. kerriepoeder.
-
Mix de soep heel fijn. Voeg de overgebleven gestoofde preireepjes toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de soep heet op en serveer met de prei-zalmbroodjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte wijn uit Sicilië. Briljante geel-groene kleur. Geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig, rond met lichte houttoets.