Preisoep met zalmbroodjes
Preisoep met zalmbroodjes

Preisoep met zalmbroodjes

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 38 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij voor de soep de 2 volledige preien en het lichtgroene deel van 2 preien in ringen. Snij de ui en de aardappelen in grove stukken.

  4. Halveer voor de zalmbroodjes de 2 preiwitten in de lengte. Snij daarna in fijne reepjes.

  5. Rooster de sneetjes brood.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Voeg de preiringen en de grofgesneden ui toe. Laat 5 min. stoven.

  8. Voeg de stukken aardappel toe en leng aan met 1,5 L kippenbouillon.

  9. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. zachtjes koken.

  10. Voor de zalmbroodjes
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de fijne reepjes prei toe samen met 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje. Hou 1/3 van de gestoofde preireepjes apart voor de afwerking van de soep en laat de rest uitlekken voor de zalmbroodjes.

  12. Klop het eiwit stijf. Spatel de gestoofde en uitgelekte prei voorzichtig onder het eiwit.

  13. Leg op elk sneetje geroosterd brood eerst een plakje gerookte zalm en daarna de prei. Laat licht kleuren onder de grill. Bestrooi met 1/2 koffiel. kerriepoeder.

  14. Mix de soep heel fijn. Voeg de overgebleven gestoofde preireepjes toe en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Dien de soep heet op en serveer met de prei-zalmbroodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij voor de soep de 2 volledige preien en het lichtgroene deel van 2 preien in ringen. Snij de ui en de aardappelen in grove stukken.

  4. Halveer voor de zalmbroodjes de 2 preiwitten in de lengte. Snij daarna in fijne reepjes.

  5. Rooster de sneetjes brood.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Voeg de preiringen en de grofgesneden ui toe. Laat 5 min. stoven.

  8. Voeg de stukken aardappel toe en leng aan met 1,5 L kippenbouillon.

  9. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. zachtjes koken.

  10. Voor de zalmbroodjes
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie en voeg de fijne reepjes prei toe samen met 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje. Hou 1/3 van de gestoofde preireepjes apart voor de afwerking van de soep en laat de rest uitlekken voor de zalmbroodjes.

  12. Klop het eiwit stijf. Spatel de gestoofde en uitgelekte prei voorzichtig onder het eiwit.

  13. Leg op elk sneetje geroosterd brood eerst een plakje gerookte zalm en daarna de prei. Laat licht kleuren onder de grill. Bestrooi met 1/2 koffiel. kerriepoeder.

  14. Mix de soep heel fijn. Voeg de overgebleven gestoofde preireepjes toe en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Dien de soep heet op en serveer met de prei-zalmbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 38 g
Eiwit 13.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Droge witte wijn uit Sicilië. Briljante geel-groene kleur. Geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig, rond met lichte houttoets.

Bekijk het recept digitaal