Preistoemp met gepaneerde scharfilet en garnalen
Preistoemp met gepaneerde scharfilet en garnalen

Preistoemp met gepaneerde scharfilet en garnalen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 10.9 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 30.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 5 min. Overgiet met de room en kook nog 5 min. Roer er de mosterd onder.

  4. Prak de aardappelen grof en roer er de prei onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Smelt de boter in een braadpan en bak de scharfilets 2 à 3 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  6. Haal de vis uit de pan. Voeg 1 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  7. Verdeel de puree en de scharfilets over de borden. Lepel het braadvocht over de vis en bestrooi met de garnalen.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding: 25 min. 1 Schil 50 g aardappelen en snij samen met 100 g prei in gelijke stukjes. Kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 30 g gepaneerde scharfilet toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 5 min. Overgiet met de room en kook nog 5 min. Roer er de mosterd onder.

  4. Prak de aardappelen grof en roer er de prei onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Smelt de boter in een braadpan en bak de scharfilets 2 à 3 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  6. Haal de vis uit de pan. Voeg 1 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  7. Verdeel de puree en de scharfilets over de borden. Lepel het braadvocht over de vis en bestrooi met de garnalen.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding: 25 min. 1 Schil 50 g aardappelen en snij samen met 100 g prei in gelijke stukjes. Kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 10 min. 30 g gepaneerde scharfilet toe. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 10.9 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 30.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal