Prinsessenboontjes met quinoa en gebakken halloumi
Prinsessenboontjes met quinoa en gebakken halloumi

Prinsessenboontjes met quinoa en gebakken halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 894 kcal
Vet 54.6 g
Verzadigd vet 23.9 g
Koolhydraat 51.9 g
Suiker 11.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 44.3 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snij de halloumi in sneetjes.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de quinoa gaar in water met het halve blokje groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Laat ondertussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de prinsessenbonen en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min. Roer er de kerstomaten en de prinsessenbonen onder. Kruid met peper en zout. Meng onder de quinoa.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sneetjes halloumi 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met de ras el hanout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quinoa over de borden en schik er de sneetjes halloumi rond. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snij de halloumi in sneetjes.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Kook de quinoa gaar in water met het halve blokje groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Laat ondertussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de prinsessenbonen en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min. Roer er de kerstomaten en de prinsessenbonen onder. Kruid met peper en zout. Meng onder de quinoa.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sneetjes halloumi 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met de ras el hanout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quinoa over de borden en schik er de sneetjes halloumi rond. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 894 kcal
Vet 54.6 g
Verzadigd vet 23.9 g
Koolhydraat 51.9 g
Suiker 11.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 44.3 g
Zout 4.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn La Rosaline Grenache-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal