Provençaals eenpansgerecht met blinde vinken
Provençaals eenpansgerecht met blinde vinken

Provençaals eenpansgerecht met blinde vinken

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 26.9 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 3.7 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Leg er de vinken en de diepgevroren uiringen in en laat even bakken.

  3. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe, het blokje kippenbouillon, de voorgekookte tarwe en 1 kop water.

  4. Dek af en laat 25 à 30 min. zachtjes gaar worden.

  5. Afwerking:
  6. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Leg er de vinken en de diepgevroren uiringen in en laat even bakken.

  3. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe, het blokje kippenbouillon, de voorgekookte tarwe en 1 kop water.

  4. Dek af en laat 25 à 30 min. zachtjes gaar worden.

  5. Afwerking:
  6. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 26.9 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 3.7 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Vintense 'O°rigin' Les Galets Alcoholvrije wijn 0,0 % vol

Bekijk het recept digitaal