Provençaals stoofpotje
Provençaals stoofpotje

Provençaals stoofpotje

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 37.8 g
Eiwit 62.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de halve selder en de tomaten in stukken.

  4. Snij de ui grof.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. kooktijd)
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de ui.

  9. Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, samen met de runderbouillon, 1 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 15 min. zachtjes sudderen.

  10. Voeg de krielaardappelen toe (schoonboenen is voldoende, schillen hoeft niet). Laat nog 15 min. verder sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe. Zet koel weg tot de volgende dag.

  11. De dag zelf (15 min.)
  12. Warm het gerecht zachtjes op. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng eventueel nog wat op smaak met Provençaalse kruiden.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de halve selder en de tomaten in stukken.

  4. Snij de ui grof.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. kooktijd)
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de ui.

  9. Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, samen met de runderbouillon, 1 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 15 min. zachtjes sudderen.

  10. Voeg de krielaardappelen toe (schoonboenen is voldoende, schillen hoeft niet). Laat nog 15 min. verder sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe. Zet koel weg tot de volgende dag.

  11. De dag zelf (15 min.)
  12. Warm het gerecht zachtjes op. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng eventueel nog wat op smaak met Provençaalse kruiden.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 37.8 g
Eiwit 62.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Adobe Carmenère Chili Wijn Coteaux du Tricastin A.C. M. Chapoutier

Bekijk het recept digitaal