- Bewaar

- Bewaar
Provençaals stoofpotje met blinde vink
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15min.)
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de courgette en de aubergine in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de ui en de basilicumblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg 1 eetl. olijfolie, de ui, de paprika, de courgette en de aubergine toe. Laat 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met de laurier, de tijm, peper en zout.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Overgiet de blinde vinken met de gepelde tomaten en de kippenbouillon. Laat op een zacht vuur 10 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de blinde vinken met de groentjes over de borden en serveer met de rijst. Bestrooi met het basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15min.)
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de courgette en de aubergine in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de ui en de basilicumblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg 1 eetl. olijfolie, de ui, de paprika, de courgette en de aubergine toe. Laat 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met de laurier, de tijm, peper en zout.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Overgiet de blinde vinken met de gepelde tomaten en de kippenbouillon. Laat op een zacht vuur 10 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de blinde vinken met de groentjes over de borden en serveer met de rijst. Bestrooi met het basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje