Provençaals stoofpotje met blinde vink
Provençaals stoofpotje met blinde vink

Provençaals stoofpotje met blinde vink

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 62.8 g
Suiker 14.3 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 41.8 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15min.)

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de courgette en de aubergine in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper de ui en de basilicumblaadjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.

  9. Voeg 1 eetl. olijfolie, de ui, de paprika, de courgette en de aubergine toe. Laat 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met de laurier, de tijm, peper en zout.

  10. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Overgiet de blinde vinken met de gepelde tomaten en de kippenbouillon. Laat op een zacht vuur 10 min. verder garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de blinde vinken met de groentjes over de borden en serveer met de rijst. Bestrooi met het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15min.)

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de courgette en de aubergine in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper de ui en de basilicumblaadjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.

  9. Voeg 1 eetl. olijfolie, de ui, de paprika, de courgette en de aubergine toe. Laat 2 à 3 min. mee bakken. Kruid met de laurier, de tijm, peper en zout.

  10. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Overgiet de blinde vinken met de gepelde tomaten en de kippenbouillon. Laat op een zacht vuur 10 min. verder garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de blinde vinken met de groentjes over de borden en serveer met de rijst. Bestrooi met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 62.8 g
Suiker 14.3 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 41.8 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal