Provençaals stoofpotje met rijst en kippendijen
Provençaals stoofpotje met rijst en kippendijen

Provençaals stoofpotje met rijst en kippendijen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 6.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 53.9 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kippendijen 10 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Laat 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  4. Voeg de stoofgroenten en de tomatenstukjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden.

  5. Roer de rijst onder de groenten en overgiet met de kippenbouillon. Laat nog 10 à 15 min. verder garen op een matig vuur.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g stoofgroenten en 40 g kip in stukjes. Kook samen met 30 g Thaise rijst 10 min. in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en prak fijn met een vork. Kruid lichtjes met een snuifje Italiaanse kruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kippendijen 10 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Laat 20 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  4. Voeg de stoofgroenten en de tomatenstukjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden.

  5. Roer de rijst onder de groenten en overgiet met de kippenbouillon. Laat nog 10 à 15 min. verder garen op een matig vuur.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g stoofgroenten en 40 g kip in stukjes. Kook samen met 30 g Thaise rijst 10 min. in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en prak fijn met een vork. Kruid lichtjes met een snuifje Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 6.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 53.9 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal