Provençaalse fougasse
Provençaalse fougasse

Provençaalse fougasse

Lunch
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3356 kcal
Vet 197.3 g
Koolhydraat 322.5 g
Eiwit 61 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 10 min. rusten)

  3. Meng de droge gist met de suiker en 2 dl lauw water. Laat 10 min. rusten.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn, hak de rozemarijn grof en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Meng ondertussen de bloem met 1 koffiel. zeezout.

  6. Bereiding:
  7. (30 min. + 1 u. rijzen)

  8. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet er het gistmengsel en 1,5 dl olijfolie in, en meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.

  9. Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  10. Kneed het deeg nog enkele minuten en rol het deeg uit tot het 1 cm dik is. Kerf met een mes een bladstructuur in het deeg. Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen.

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Verdeel de tomatenreepjes over het deeg en druk ze er lichtjes in.

  13. Bestrijk het deeg met 1 koffiel. olijfolie en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn, het fijngesnipperde knoflook, het sesamzaad en 1 snuifje zeezout.

  14. Bak het brood 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 10 min. rusten)

  3. Meng de droge gist met de suiker en 2 dl lauw water. Laat 10 min. rusten.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn, hak de rozemarijn grof en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Meng ondertussen de bloem met 1 koffiel. zeezout.

  6. Bereiding:
  7. (30 min. + 1 u. rijzen)

  8. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet er het gistmengsel en 1,5 dl olijfolie in, en meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.

  9. Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  10. Kneed het deeg nog enkele minuten en rol het deeg uit tot het 1 cm dik is. Kerf met een mes een bladstructuur in het deeg. Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen.

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Verdeel de tomatenreepjes over het deeg en druk ze er lichtjes in.

  13. Bestrijk het deeg met 1 koffiel. olijfolie en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn, het fijngesnipperde knoflook, het sesamzaad en 1 snuifje zeezout.

  14. Bak het brood 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3356 kcal
Vet 197.3 g
Koolhydraat 322.5 g
Eiwit 61 g

Bekijk het recept digitaal