Provençaalse ratatouille
Provençaalse ratatouille

Provençaalse ratatouille

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 26 g
Suiker 23.2 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak onderaan een kruisvormige inkeping in de tomaten. Pel de tomaten (leg ze eerst 10 sec. in kokend water en spoel meteen onder koud water). Snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snij de ongeschilde courgettes, de aubergines en de uien in de lengte in 2. Snij dan in halvemaantjes.

  3. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uien en de aubergines 3 min. op een hoog vuur. kruid met peper zout en Provençaalse kruiden.

  6. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de courgettes, de tomaten en het knoflook toe. Kruid met peper, zout, de takjes tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 5 min. garen.

  7. Haal het deksel van de kookpot en laat nog 15 à 20 min. garen op een matig vuur. Roer regelmatig.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak onderaan een kruisvormige inkeping in de tomaten. Pel de tomaten (leg ze eerst 10 sec. in kokend water en spoel meteen onder koud water). Snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snij de ongeschilde courgettes, de aubergines en de uien in de lengte in 2. Snij dan in halvemaantjes.

  3. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de uien en de aubergines 3 min. op een hoog vuur. kruid met peper zout en Provençaalse kruiden.

  6. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de courgettes, de tomaten en het knoflook toe. Kruid met peper, zout, de takjes tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 5 min. garen.

  7. Haal het deksel van de kookpot en laat nog 15 à 20 min. garen op een matig vuur. Roer regelmatig.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 26 g
Suiker 23.2 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Victoria Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs Bio A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal