Provençaalse salade met zeevruchten
Provençaalse salade met zeevruchten

Provençaalse salade met zeevruchten

1 u.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 32.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. de dag voordien
  3. Snij de paprika's doormidden. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij elke helft in 3 brede repen.

  4. Snij de courgettes in schijfjes van 1/2 cm.

  5. Giet 1/2 dl olijfolie op een ovenplaat en leg er de paprikareepjes en de courgetteschijfjes op. Overgiet de groenten nog eens met 1/2 dl olijfolie. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Verdeel de fijngesnipperde teentjes knoflook over de groenten.

  6. Schuif de ovenplaat in de oven op zo'n 10 cm van de grill. Rooster de groenten aan elke kant gedurende 5 min.

  7. Haal de groenten uit de oven en laat ze ten minste 1 u marineren in de gearomatiseerde olijfolie.

  8. Bereiding:
  9. Schik de gemarineerde groenten op de borden.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan of wok. Voeg de diepgevroren zeevruchten toe en laat gedurende enkele minuten bakken op een hevig vuur. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout. Laat ze niet te lang op het vuur: anders worden ze te taai.

  11. Schep wat zeevruchten in het midden van het bord op de groenten. Verdeel rondom wat reepjes gedroogde tomaten en versier met in schijfjes gesneden zwarte olijven.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met geroosterd brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. de dag voordien
  3. Snij de paprika's doormidden. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij elke helft in 3 brede repen.

  4. Snij de courgettes in schijfjes van 1/2 cm.

  5. Giet 1/2 dl olijfolie op een ovenplaat en leg er de paprikareepjes en de courgetteschijfjes op. Overgiet de groenten nog eens met 1/2 dl olijfolie. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Verdeel de fijngesnipperde teentjes knoflook over de groenten.

  6. Schuif de ovenplaat in de oven op zo'n 10 cm van de grill. Rooster de groenten aan elke kant gedurende 5 min.

  7. Haal de groenten uit de oven en laat ze ten minste 1 u marineren in de gearomatiseerde olijfolie.

  8. Bereiding:
  9. Schik de gemarineerde groenten op de borden.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan of wok. Voeg de diepgevroren zeevruchten toe en laat gedurende enkele minuten bakken op een hevig vuur. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout. Laat ze niet te lang op het vuur: anders worden ze te taai.

  11. Schep wat zeevruchten in het midden van het bord op de groenten. Verdeel rondom wat reepjes gedroogde tomaten en versier met in schijfjes gesneden zwarte olijven.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met geroosterd brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 32.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Clos de la Chapelle A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Wijn Droge witte loirewijn. Levendig, fris en lichtjes gecorseerd. Koel schenken. Wijn Château la France (wit) A.C. Entre-deux-Mers Wijn Een witte bordeaux: droog en nerveus. Met een aangenaam aroma en een subtiel boeket, typisch voor sauvignon blanc.

Bekijk het recept digitaal