Provençaalse zalmpapillot

Provençaalse zalmpapillot

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 43.2 g
Verzadigd vet 11.8 g
Koolhydraat 28 g
Suiker 7.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 39.2 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij de zoete ui intussen in 2, daarna in halvemaantjes.

  6. Snipper het knoflook en de blaadjes basilicum fijn.

  7. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.

  8. Snij de tomaten in partjes.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zoete ui 1 à 2 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes, het knoflook, het pepertje, de tomaten en de witte wijn toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Bekleed vier vellen bakpapier met aluminiumfolie en verdeel er de zalmhaasjes over. Voeg de gestoofde groenten en het basilicum toe. Kruid met peper en zout. Sluit de papillot, maar niet helemaal. Zet ± 25 min. op een hete barbecue.

  13. Maak meerdere inkepingen in de aardappelen en steek er schijfjes kruidenboter in. Wikkel in aluminiumfolie en verwarm op de rand van de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snij de zoete ui intussen in 2, daarna in halvemaantjes.

  6. Snipper het knoflook en de blaadjes basilicum fijn.

  7. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij in fijne ringen.

  8. Snij de tomaten in partjes.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de zoete ui 1 à 2 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes, het knoflook, het pepertje, de tomaten en de witte wijn toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Bekleed vier vellen bakpapier met aluminiumfolie en verdeel er de zalmhaasjes over. Voeg de gestoofde groenten en het basilicum toe. Kruid met peper en zout. Sluit de papillot, maar niet helemaal. Zet ± 25 min. op een hete barbecue.

  13. Maak meerdere inkepingen in de aardappelen en steek er schijfjes kruidenboter in. Wikkel in aluminiumfolie en verwarm op de rand van de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 43.2 g
Verzadigd vet 11.8 g
Koolhydraat 28 g
Suiker 7.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 39.2 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal