- Bewaar

- Bewaar
Pruimentaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de pruimen in 2 en daarna in fijne partjes.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de boter in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er een paar gaatjes in met een vork. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg.
-
Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.
-
Schik er de pruimen dakpansgewijs op.
-
Bestrooi met de rietsuiker en verdeel er de stukjes boter over. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Deze taart is lekker zowel lauw als koud. U kan ze ook maken met verschillende pruimensoorten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de pruimen in 2 en daarna in fijne partjes.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de boter in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er een paar gaatjes in met een vork. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg.
-
Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.
-
Schik er de pruimen dakpansgewijs op.
-
Bestrooi met de rietsuiker en verdeel er de stukjes boter over. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Deze taart is lekker zowel lauw als koud. U kan ze ook maken met verschillende pruimensoorten.