Pruimentaart
Pruimentaart

Pruimentaart

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 348 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 25.2 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de pruimen in 2 en daarna in fijne partjes.

  4. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Snij de boter in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er een paar gaatjes in met een vork. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg.

  9. Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.

  10. Schik er de pruimen dakpansgewijs op.

  11. Bestrooi met de rietsuiker en verdeel er de stukjes boter over. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Tip

Deze taart is lekker zowel lauw als koud. U kan ze ook maken met verschillende pruimensoorten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de pruimen in 2 en daarna in fijne partjes.

  4. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Snij de boter in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er een paar gaatjes in met een vork. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg.

  9. Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.

  10. Schik er de pruimen dakpansgewijs op.

  11. Bestrooi met de rietsuiker en verdeel er de stukjes boter over. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Tip

Deze taart is lekker zowel lauw als koud. U kan ze ook maken met verschillende pruimensoorten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 348 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 25.2 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal