Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus
Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Puntpaprika met gehaktvulling en Provençaalse saus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 60 g
Eiwit 37.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van 4 zoete puntpaprika's en snij 2 puntpaprika's in de lengte in 2.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet 4 hoedjes opzij.

  4. Meng de Chunky dip & mix onder het gehakt en kruid met peper en zout. Vul er de 4 zoete puntpaprika's mee. Snij de andere 2 paprika's in blokjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gevulde paprika's 10 min. aan alle kanten goudbruin. Voeg aan het einde van de baktijd de hoedjes toe en laat ze even mee bakken. Haal de hoedjes er daarna weer uit en hou warm.

  8. Voeg de ui en het knoflook toe aan de braadpan met de gevulde paprika's en bak 1 min. Roer er de paprikablokjes onder.

  9. Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de tijm en het basilicum. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid daarna met peper en zout.

  10. Kook intussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een gevulde puntpaprika met het hoedje erop en schep er de rijst naast. Lepel er de saus rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het hoedje van 4 zoete puntpaprika's en snij 2 puntpaprika's in de lengte in 2.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Zet 4 hoedjes opzij.

  4. Meng de Chunky dip & mix onder het gehakt en kruid met peper en zout. Vul er de 4 zoete puntpaprika's mee. Snij de andere 2 paprika's in blokjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gevulde paprika's 10 min. aan alle kanten goudbruin. Voeg aan het einde van de baktijd de hoedjes toe en laat ze even mee bakken. Haal de hoedjes er daarna weer uit en hou warm.

  8. Voeg de ui en het knoflook toe aan de braadpan met de gevulde paprika's en bak 1 min. Roer er de paprikablokjes onder.

  9. Overgiet met de tomatenstukjes en 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de tijm en het basilicum. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid daarna met peper en zout.

  10. Kook intussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een gevulde puntpaprika met het hoedje erop en schep er de rijst naast. Lepel er de saus rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 60 g
Eiwit 37.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Messer del Fauno' Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal