Quiche in tijmkorst met rucola, spek en champignons
Quiche in tijmkorst met rucola, spek en champignons

Quiche in tijmkorst met rucola, spek en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1312 kcal
Vet 95.8 g
Verzadigd vet 45.8 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 10.8 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 51.9 g
Zout 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 50 min. rusten)

  3. Snij de koude boter in blokjes. Meng onder de bloem met 1 koffiel. zout en de tijm. Klop 1 ei los en kneed samen met 1 eetl. koud water onder de mengeling. Kneed lichtjes tot een mooi deeg. Rol in vershoudfolie en laat 20 min. rusten in de koelkast.

  4. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Leg in een bakvorm en prik er enkele keren in met een vork. Laat 30 min. opstijven in de diepvriezer.

  5. Pluk intussen de dragonblaadjes van de takjes en snipper fijn.

  6. Snipper de rode ui fijn.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  8. Snij de champignons in 4.

  9. Rasp de cheddar en de parmezaan.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  12. Haal de bakvorm uit de diepvriezer. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Klop intussen 3 eieren en 3 eidooiers los met de room, de melk en de fijngesnipperde dragon. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de rode ui glazig. Voeg het spek toe en bak 5 min. krokant. Voeg het witloof toe en laat nog 5 min. stoven. Haal uit de pan.

  15. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg 200 g rucola toe en meng. Mix kort met de staafmixer. Meng er de cheddar, 100 g parmezaan en het eiermengsel onder.

  16. Haal het bakpapier en de bakparels van het deeg. Verdeel de spekjes en het witloof over het deeg. Overgiet met het groente-eiermengsel en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Hak intussen de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes.

  18. Meng 100 g rucola met de veldsla, de pecannoten, de reepjes kerstomaat en 40 g geraspte parmezaan. Besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olie van de kerstomaten. Kruid met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 50 min. rusten)

  3. Snij de koude boter in blokjes. Meng onder de bloem met 1 koffiel. zout en de tijm. Klop 1 ei los en kneed samen met 1 eetl. koud water onder de mengeling. Kneed lichtjes tot een mooi deeg. Rol in vershoudfolie en laat 20 min. rusten in de koelkast.

  4. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Leg in een bakvorm en prik er enkele keren in met een vork. Laat 30 min. opstijven in de diepvriezer.

  5. Pluk intussen de dragonblaadjes van de takjes en snipper fijn.

  6. Snipper de rode ui fijn.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  8. Snij de champignons in 4.

  9. Rasp de cheddar en de parmezaan.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  12. Haal de bakvorm uit de diepvriezer. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Klop intussen 3 eieren en 3 eidooiers los met de room, de melk en de fijngesnipperde dragon. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de rode ui glazig. Voeg het spek toe en bak 5 min. krokant. Voeg het witloof toe en laat nog 5 min. stoven. Haal uit de pan.

  15. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg 200 g rucola toe en meng. Mix kort met de staafmixer. Meng er de cheddar, 100 g parmezaan en het eiermengsel onder.

  16. Haal het bakpapier en de bakparels van het deeg. Verdeel de spekjes en het witloof over het deeg. Overgiet met het groente-eiermengsel en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Hak intussen de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes.

  18. Meng 100 g rucola met de veldsla, de pecannoten, de reepjes kerstomaat en 40 g geraspte parmezaan. Besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olie van de kerstomaten. Kruid met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1312 kcal
Vet 95.8 g
Verzadigd vet 45.8 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 10.8 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 51.9 g
Zout 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal