- Bewaar

- Bewaar
Quiche in tijmkorst met rucola, spek en champignons
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 50 min. rusten)
-
Snij de koude boter in blokjes. Meng onder de bloem met 1 koffiel. zout en de tijm. Klop 1 ei los en kneed samen met 1 eetl. koud water onder de mengeling. Kneed lichtjes tot een mooi deeg. Rol in vershoudfolie en laat 20 min. rusten in de koelkast.
-
Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Leg in een bakvorm en prik er enkele keren in met een vork. Laat 30 min. opstijven in de diepvriezer.
-
Pluk intussen de dragonblaadjes van de takjes en snipper fijn.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Rasp de cheddar en de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Haal de bakvorm uit de diepvriezer. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Klop intussen 3 eieren en 3 eidooiers los met de room, de melk en de fijngesnipperde dragon. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de rode ui glazig. Voeg het spek toe en bak 5 min. krokant. Voeg het witloof toe en laat nog 5 min. stoven. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg 200 g rucola toe en meng. Mix kort met de staafmixer. Meng er de cheddar, 100 g parmezaan en het eiermengsel onder.
-
Haal het bakpapier en de bakparels van het deeg. Verdeel de spekjes en het witloof over het deeg. Overgiet met het groente-eiermengsel en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes.
-
Meng 100 g rucola met de veldsla, de pecannoten, de reepjes kerstomaat en 40 g geraspte parmezaan. Besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olie van de kerstomaten. Kruid met peper.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 50 min. rusten)
-
Snij de koude boter in blokjes. Meng onder de bloem met 1 koffiel. zout en de tijm. Klop 1 ei los en kneed samen met 1 eetl. koud water onder de mengeling. Kneed lichtjes tot een mooi deeg. Rol in vershoudfolie en laat 20 min. rusten in de koelkast.
-
Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Leg in een bakvorm en prik er enkele keren in met een vork. Laat 30 min. opstijven in de diepvriezer.
-
Pluk intussen de dragonblaadjes van de takjes en snipper fijn.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Rasp de cheddar en de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Haal de bakvorm uit de diepvriezer. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Klop intussen 3 eieren en 3 eidooiers los met de room, de melk en de fijngesnipperde dragon. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de rode ui glazig. Voeg het spek toe en bak 5 min. krokant. Voeg het witloof toe en laat nog 5 min. stoven. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg 200 g rucola toe en meng. Mix kort met de staafmixer. Meng er de cheddar, 100 g parmezaan en het eiermengsel onder.
-
Haal het bakpapier en de bakparels van het deeg. Verdeel de spekjes en het witloof over het deeg. Overgiet met het groente-eiermengsel en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Snij de halfgedroogde kerstomaten in reepjes.
-
Meng 100 g rucola met de veldsla, de pecannoten, de reepjes kerstomaat en 40 g geraspte parmezaan. Besprenkel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olie van de kerstomaten. Kruid met peper.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France