Quiche met artisjok en blauwe kaas
Quiche met artisjok en blauwe kaas

Quiche met artisjok en blauwe kaas

1 u.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 11.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in vier.

  3. Bereiding:
  4. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Strooi 2 eetl. havermoutvlokken over het deeg en verdeel er de artisjokharten over.

  5. Doe de eieren, de blauwe kaas en de culinaire room in een hoge beker en mix fijn. Kruid met de geperste knoflook, de nootmuskaat, peper en wat zout (niet te veel, de kaas smaakt al gezouten). Voeg nog 2 eetl. havermoutvlokken toe en roer goed om.

  6. Giet het eimengsel over de artisjokharten.

  7. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De eibereiding moet in het midden goed gestold zijn. Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.

  8. Afwerking:
  9. Snij de quiche in punten en serveer lauw.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in vier.

  3. Bereiding:
  4. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Strooi 2 eetl. havermoutvlokken over het deeg en verdeel er de artisjokharten over.

  5. Doe de eieren, de blauwe kaas en de culinaire room in een hoge beker en mix fijn. Kruid met de geperste knoflook, de nootmuskaat, peper en wat zout (niet te veel, de kaas smaakt al gezouten). Voeg nog 2 eetl. havermoutvlokken toe en roer goed om.

  6. Giet het eimengsel over de artisjokharten.

  7. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De eibereiding moet in het midden goed gestold zijn. Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen.

  8. Afwerking:
  9. Snij de quiche in punten en serveer lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 323 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 11.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Varietal Range Merlot Australië Lekkere merlot met rijke neus van pruim, rode bessen en vanille. In de mond vol, fruitig en zacht. Vrij lange afdronk met lichte houttoets. Jong drinken.

Bekijk het recept digitaal