- Bewaar

- Bewaar
Quiche met bacon en tuinkers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de tuinkers fijn.
-
Snij de sneetjes bacon in reepjes.
-
Pel het teentje knoflook en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en een beetje zout (want de bacon is al gezouten).
-
Schik het kruimeldeeg in een taartvorm en verdeel er de baconreepjes over.
-
Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère.
-
Zet de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, verlaag dan de temperatuur tot 175 °C en bedek met aluminiumpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer deze quiche warm of koud. Geef er een salade met kerstomaten en kwarteleitjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de tuinkers fijn.
-
Snij de sneetjes bacon in reepjes.
-
Pel het teentje knoflook en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en een beetje zout (want de bacon is al gezouten).
-
Schik het kruimeldeeg in een taartvorm en verdeel er de baconreepjes over.
-
Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère.
-
Zet de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, verlaag dan de temperatuur tot 175 °C en bedek met aluminiumpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer deze quiche warm of koud. Geef er een salade met kerstomaten en kwarteleitjes bij.