Quiche met bacon en tuinkers
Quiche met bacon en tuinkers

Quiche met bacon en tuinkers

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 32.7 g
Koolhydraat 28.6 g
Eiwit 27.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de tuinkers fijn.

  3. Snij de sneetjes bacon in reepjes.

  4. Pel het teentje knoflook en snij in 4.

  5. Bereiding:
  6. Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en een beetje zout (want de bacon is al gezouten).

  7. Schik het kruimeldeeg in een taartvorm en verdeel er de baconreepjes over.

  8. Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère.

  9. Zet de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, verlaag dan de temperatuur tot 175 °C en bedek met aluminiumpapier.

  10. Afwerking:
  11. Serveer deze quiche warm of koud. Geef er een salade met kerstomaten en kwarteleitjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de tuinkers fijn.

  3. Snij de sneetjes bacon in reepjes.

  4. Pel het teentje knoflook en snij in 4.

  5. Bereiding:
  6. Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en een beetje zout (want de bacon is al gezouten).

  7. Schik het kruimeldeeg in een taartvorm en verdeel er de baconreepjes over.

  8. Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère.

  9. Zet de quiche in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken. Als de quiche te bruin wordt, verlaag dan de temperatuur tot 175 °C en bedek met aluminiumpapier.

  10. Afwerking:
  11. Serveer deze quiche warm of koud. Geef er een salade met kerstomaten en kwarteleitjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 32.7 g
Koolhydraat 28.6 g
Eiwit 27.2 g

Bekijk het recept digitaal