Quiche met broccoli en raapjes
Quiche met broccoli en raapjes

Quiche met broccoli en raapjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 17.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde rapen in stukjes en de halve broccoli in roosjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Smelt de boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de broccoli, de rapen en de paprika toe en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg 2 à 3 eetl. water toe, dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm, ± 4 cm hoog). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi de bodem met 2 eetl. havermout.

  10. Verdeel de gestoofde groenten over het bladerdeeg.

  11. Klop de verse kaas los met de eieren en 2 eetl. havermout. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.

  12. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de quiche

  13. 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de quiche lauw of warm. Geef er een salade bij als u ze als hoofdgerecht serveert.

Tip

U kan de raapjes vervangen door schijfjes champignon. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g vruchtvlees van paprika in kleine stukjes. Schil 50 g rapen en snij in blokjes. Verdeel 50 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de stukjes paprika samen met de blokjes raap en de roosjes broccoli ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet grof en meng er 1 snuifje paprikapoeder en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde rapen in stukjes en de halve broccoli in roosjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Smelt de boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de broccoli, de rapen en de paprika toe en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg 2 à 3 eetl. water toe, dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm, ± 4 cm hoog). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi de bodem met 2 eetl. havermout.

  10. Verdeel de gestoofde groenten over het bladerdeeg.

  11. Klop de verse kaas los met de eieren en 2 eetl. havermout. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.

  12. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de quiche

  13. 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de quiche lauw of warm. Geef er een salade bij als u ze als hoofdgerecht serveert.

Tip

U kan de raapjes vervangen door schijfjes champignon. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g vruchtvlees van paprika in kleine stukjes. Schil 50 g rapen en snij in blokjes. Verdeel 50 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de stukjes paprika samen met de blokjes raap en de roosjes broccoli ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet grof en meng er 1 snuifje paprikapoeder en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 447 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 17.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal