- Bewaar

- Bewaar
Quiche met broccoli en raapjes
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde rapen in stukjes en de halve broccoli in roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Smelt de boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de broccoli, de rapen en de paprika toe en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg 2 à 3 eetl. water toe, dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm, ± 4 cm hoog). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi de bodem met 2 eetl. havermout.
-
Verdeel de gestoofde groenten over het bladerdeeg.
-
Klop de verse kaas los met de eieren en 2 eetl. havermout. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.
-
Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de quiche
-
30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Serveer de quiche lauw of warm. Geef er een salade bij als u ze als hoofdgerecht serveert.
U kan de raapjes vervangen door schijfjes champignon. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g vruchtvlees van paprika in kleine stukjes. Schil 50 g rapen en snij in blokjes. Verdeel 50 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de stukjes paprika samen met de blokjes raap en de roosjes broccoli ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet grof en meng er 1 snuifje paprikapoeder en 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde rapen in stukjes en de halve broccoli in roosjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Smelt de boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de broccoli, de rapen en de paprika toe en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg 2 à 3 eetl. water toe, dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm, ± 4 cm hoog). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi de bodem met 2 eetl. havermout.
-
Verdeel de gestoofde groenten over het bladerdeeg.
-
Klop de verse kaas los met de eieren en 2 eetl. havermout. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.
-
Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de quiche
-
30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Serveer de quiche lauw of warm. Geef er een salade bij als u ze als hoofdgerecht serveert.
U kan de raapjes vervangen door schijfjes champignon. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g vruchtvlees van paprika in kleine stukjes. Schil 50 g rapen en snij in blokjes. Verdeel 50 g broccoli in kleine roosjes. 2 Kook de stukjes paprika samen met de blokjes raap en de roosjes broccoli ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet grof en meng er 1 snuifje paprikapoeder en 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Abdijbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland