Quiche met frutti di mare en courgette
Quiche met frutti di mare en courgette

Quiche met frutti di mare en courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 34.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Rasp de pecorino.

  4. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork.

  5. Kruid met peper en zout en roer er de ricotta onder. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwten 10 min. onaf gedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm). Prik er een aantal keren in met een vork.

  9. Verdeel de erwten en de frutti di mare over het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte pecorino en overgiet met het eiermengsel. Verdeel er de ourgetteschijfjes over.

  10. Zet de quiche 50 min. in de voorverwarmde oven. Als hij te donker wordt, dek dan af met aluminium folie. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een slaatje van rucola en tomaten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Rasp de pecorino.

  4. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork.

  5. Kruid met peper en zout en roer er de ricotta onder. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwten 10 min. onaf gedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm). Prik er een aantal keren in met een vork.

  9. Verdeel de erwten en de frutti di mare over het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte pecorino en overgiet met het eiermengsel. Verdeel er de ourgetteschijfjes over.

  10. Zet de quiche 50 min. in de voorverwarmde oven. Als hij te donker wordt, dek dan af met aluminium folie. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een slaatje van rucola en tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 35.9 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 34.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella e Mosca - Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal