Quiche met geitenkaas en kerstomaten
Quiche met geitenkaas en kerstomaten

Quiche met geitenkaas en kerstomaten

Aperitiefhapje
24 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 123 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 4.4 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de chorizosneetjes in fijne reepjes.

  3. Hak de rucola grof.

  4. Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik.

  5. Klop de eieren los met een vork, samen met de room. Kruid met peper en zout.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø: 28 à 30 cm en H: 4 cm).

  9. Prik een paar keer in het deeg met een vork.

  10. Verdeel de grof gehakte rucola en de chorizoreepjes over het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas naast elkaar op.

  11. Giet de eiermengeling over de ingrediënten en verdeel er de tomaten over, met het kroontje naar boven.

  12. Bestrooi met parmezaan en zet 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. verder bakken.

  13. Afwerking:
  14. Snij de quiche in blokjes en serveer als hapje. Ideaal voor een groot aantal gasten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de chorizosneetjes in fijne reepjes.

  3. Hak de rucola grof.

  4. Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik.

  5. Klop de eieren los met een vork, samen met de room. Kruid met peper en zout.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø: 28 à 30 cm en H: 4 cm).

  9. Prik een paar keer in het deeg met een vork.

  10. Verdeel de grof gehakte rucola en de chorizoreepjes over het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas naast elkaar op.

  11. Giet de eiermengeling over de ingrediënten en verdeel er de tomaten over, met het kroontje naar boven.

  12. Bestrooi met parmezaan en zet 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. verder bakken.

  13. Afwerking:
  14. Snij de quiche in blokjes en serveer als hapje. Ideaal voor een groot aantal gasten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 123 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 4.4 g
Eiwit 4.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond - Abdijbier Wijn Riesling Cuvée Réserve A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal