Quiche met groene groentjes en ham
Quiche met groene groentjes en ham

Quiche met groene groentjes en ham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 4.2 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 27.6 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  4. Snij de waterkers fijn, de courgette (met schil) in blokjes en de gekookte ham in vierkantjes.

  5. Bereiding:
  6. Vouw het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een bakvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er enkele keren met een vork in.

  7. Verdeel de groenten, de ham en de geraspte kaas over het deeg.

  8. Klop de eieren los. Voeg de verse kaas toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Verdeel de mengeling over het deeg en zet 30 min. in de oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 10 à 15 min. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  10. Afwerking:
  11. Snij de quiche in punten en serveer warm, lauw of koud met een fris slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  4. Snij de waterkers fijn, de courgette (met schil) in blokjes en de gekookte ham in vierkantjes.

  5. Bereiding:
  6. Vouw het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een bakvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er enkele keren met een vork in.

  7. Verdeel de groenten, de ham en de geraspte kaas over het deeg.

  8. Klop de eieren los. Voeg de verse kaas toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Verdeel de mengeling over het deeg en zet 30 min. in de oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 10 à 15 min. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  10. Afwerking:
  11. Snij de quiche in punten en serveer warm, lauw of koud met een fris slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 4.2 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 27.6 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe 9° abdijbier Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal