- Bewaar

- Bewaar
Quiche met groene groentjes en ham
Onze drankensuggesties
Bier Leffe 9° abdijbier Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Snij de waterkers fijn, de courgette (met schil) in blokjes en de gekookte ham in vierkantjes.
-
Bereiding:
-
Vouw het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een bakvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er enkele keren met een vork in.
-
Verdeel de groenten, de ham en de geraspte kaas over het deeg.
-
Klop de eieren los. Voeg de verse kaas toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verdeel de mengeling over het deeg en zet 30 min. in de oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 10 à 15 min. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer warm, lauw of koud met een fris slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe 9° abdijbier Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Snij de waterkers fijn, de courgette (met schil) in blokjes en de gekookte ham in vierkantjes.
-
Bereiding:
-
Vouw het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een bakvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er enkele keren met een vork in.
-
Verdeel de groenten, de ham en de geraspte kaas over het deeg.
-
Klop de eieren los. Voeg de verse kaas toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verdeel de mengeling over het deeg en zet 30 min. in de oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 10 à 15 min. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer warm, lauw of koud met een fris slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe 9° abdijbier Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland