Quiche met prei, geitenkaas en walnoten
Quiche met prei, geitenkaas en walnoten

Quiche met prei, geitenkaas en walnoten

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 45.9 g
Koolhydraat 32.3 g
Eiwit 20.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preiwitten in ringen van 1/2 cm.

  4. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 15 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  8. Leg ondertussen het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  9. Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.

  10. Meng de geitenkaas en 2/3 van de grofgehakte walnootpitten onder de prei.

  11. Verdeel de preimengeling over het bladerdeeg. Giet er het eiermengsel over.

  12. Bestrooi met de rest van de walnootpitten en zet 40 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  13. Afwerking:
  14. Snij de quiche in punten en serveer lauw of warm met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preiwitten in ringen van 1/2 cm.

  4. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 15 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  8. Leg ondertussen het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  9. Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.

  10. Meng de geitenkaas en 2/3 van de grofgehakte walnootpitten onder de prei.

  11. Verdeel de preimengeling over het bladerdeeg. Giet er het eiermengsel over.

  12. Bestrooi met de rest van de walnootpitten en zet 40 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  13. Afwerking:
  14. Snij de quiche in punten en serveer lauw of warm met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 45.9 g
Koolhydraat 32.3 g
Eiwit 20.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal