- Bewaar

- Bewaar
Quiche met rode biet en aardpeer
Onze drankensuggesties
Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Q.b.A. Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de gember in heel kleine stukjes.
-
Schil de aardperen met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardperen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de stukjes gember 5 min. Roer regelmatig. Voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Laat nog enkele min. verder stoven tot de sjalotten lichtjes karamelliseren. Laat afkoelen.
-
Meng de eieren, de room en de ricotta met een klopper tot een homogene massa. Roer er de geraspte kaas en de rozemarijn onder. Kruid met peper en zout.
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm). Prik er enkele keren in met een vork.
-
Snij de uitgelekte rode bieten en de aardperen in plakken van ± 0,5 cm. Verdeel over de taartbodem en leg er de gestoofde sjalotten op. Giet er het eiermengsel gelijkmatig over.
-
Bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat een 5-tal min. rusten.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en dien op met veldsla.
Voor u het eiermengsel in de taartvorm giet, kan u nog 100 g gekookte kippenreepjes (versmarkt) over de groenten verdelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Q.b.A. Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de gember in heel kleine stukjes.
-
Schil de aardperen met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardperen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de stukjes gember 5 min. Roer regelmatig. Voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Laat nog enkele min. verder stoven tot de sjalotten lichtjes karamelliseren. Laat afkoelen.
-
Meng de eieren, de room en de ricotta met een klopper tot een homogene massa. Roer er de geraspte kaas en de rozemarijn onder. Kruid met peper en zout.
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm). Prik er enkele keren in met een vork.
-
Snij de uitgelekte rode bieten en de aardperen in plakken van ± 0,5 cm. Verdeel over de taartbodem en leg er de gestoofde sjalotten op. Giet er het eiermengsel gelijkmatig over.
-
Bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat een 5-tal min. rusten.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en dien op met veldsla.
Voor u het eiermengsel in de taartvorm giet, kan u nog 100 g gekookte kippenreepjes (versmarkt) over de groenten verdelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Q.b.A. Pfalz - Duitsland