Quiche met rode biet en aardpeer
Quiche met rode biet en aardpeer

Quiche met rode biet en aardpeer

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de gember in heel kleine stukjes.

  5. Schil de aardperen met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardperen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de stukjes gember 5 min. Roer regelmatig. Voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Laat nog enkele min. verder stoven tot de sjalotten lichtjes karamelliseren. Laat afkoelen.

  10. Meng de eieren, de room en de ricotta met een klopper tot een homogene massa. Roer er de geraspte kaas en de rozemarijn onder. Kruid met peper en zout.

  11. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  12. Snij de uitgelekte rode bieten en de aardperen in plakken van ± 0,5 cm. Verdeel over de taartbodem en leg er de gestoofde sjalotten op. Giet er het eiermengsel gelijkmatig over.

  13. Bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat een 5-tal min. rusten.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en dien op met veldsla.

Tip

Voor u het eiermengsel in de taartvorm giet, kan u nog 100 g gekookte kippenreepjes (versmarkt) over de groenten verdelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Snij de gember in heel kleine stukjes.

  5. Schil de aardperen met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardperen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de stukjes gember 5 min. Roer regelmatig. Voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Laat nog enkele min. verder stoven tot de sjalotten lichtjes karamelliseren. Laat afkoelen.

  10. Meng de eieren, de room en de ricotta met een klopper tot een homogene massa. Roer er de geraspte kaas en de rozemarijn onder. Kruid met peper en zout.

  11. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm). Prik er enkele keren in met een vork.

  12. Snij de uitgelekte rode bieten en de aardperen in plakken van ± 0,5 cm. Verdeel over de taartbodem en leg er de gestoofde sjalotten op. Giet er het eiermengsel gelijkmatig over.

  13. Bak 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat een 5-tal min. rusten.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en dien op met veldsla.

Tip

Voor u het eiermengsel in de taartvorm giet, kan u nog 100 g gekookte kippenreepjes (versmarkt) over de groenten verdelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 45 g
Eiwit 26.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Q.b.A. Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal