Quiche met spruitjes en walnoten
Quiche met spruitjes en walnoten

Quiche met spruitjes en walnoten

1 u. 20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kcal
Vet 60.4 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 24.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Hak 3/4 van de walnootpitten fijn en hou de rest apart.

  4. Hou 10 spruiten apart en snij de rest in fijne plakjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de spruitenplakjes, de 10 hele spruiten en de komijn 8 min. Haal de hele spruiten uit de kookpot en kruid de spruitenplakjes met peper en zout.

  5. Rasp de wortelen en de knolselder fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Klop de eieren los. Pers er het knoflook over en roer er de room, het fijngesnipperde bieslook, de Provençaalse kruiden, de cayennepeper, de tijm, het paprikapoeder, peper en zout onder.

  8. Meng de geraspte wortelen en knolselder, 75 g geraspte kaas en de fijngehakte walnootpitten onder het eiermengsel.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Bekleed een taartvorm (Ø 26 cm) met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  12. Verdeel de spruitenplakjes over de taartbodem en giet er het groente-eiermengsel over. Leg er de hele spruiten bovenop en bestrooi met de rest van de kaas. Versier met de hele walnootpitten.

  13. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade van jonge spinazieblaadjes, rucola en gemengde scheuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Hak 3/4 van de walnootpitten fijn en hou de rest apart.

  4. Hou 10 spruiten apart en snij de rest in fijne plakjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de spruitenplakjes, de 10 hele spruiten en de komijn 8 min. Haal de hele spruiten uit de kookpot en kruid de spruitenplakjes met peper en zout.

  5. Rasp de wortelen en de knolselder fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Klop de eieren los. Pers er het knoflook over en roer er de room, het fijngesnipperde bieslook, de Provençaalse kruiden, de cayennepeper, de tijm, het paprikapoeder, peper en zout onder.

  8. Meng de geraspte wortelen en knolselder, 75 g geraspte kaas en de fijngehakte walnootpitten onder het eiermengsel.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Bekleed een taartvorm (Ø 26 cm) met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  12. Verdeel de spruitenplakjes over de taartbodem en giet er het groente-eiermengsel over. Leg er de hele spruiten bovenop en bestrooi met de rest van de kaas. Versier met de hele walnootpitten.

  13. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade van jonge spinazieblaadjes, rucola en gemengde scheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kcal
Vet 60.4 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 24.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal