- Bewaar

- Bewaar
Quiche met spruitjes en walnoten
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Hak 3/4 van de walnootpitten fijn en hou de rest apart.
-
Hou 10 spruiten apart en snij de rest in fijne plakjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de spruitenplakjes, de 10 hele spruiten en de komijn 8 min. Haal de hele spruiten uit de kookpot en kruid de spruitenplakjes met peper en zout.
-
Rasp de wortelen en de knolselder fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Klop de eieren los. Pers er het knoflook over en roer er de room, het fijngesnipperde bieslook, de Provençaalse kruiden, de cayennepeper, de tijm, het paprikapoeder, peper en zout onder.
-
Meng de geraspte wortelen en knolselder, 75 g geraspte kaas en de fijngehakte walnootpitten onder het eiermengsel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bekleed een taartvorm (Ø 26 cm) met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
-
Verdeel de spruitenplakjes over de taartbodem en giet er het groente-eiermengsel over. Leg er de hele spruiten bovenop en bestrooi met de rest van de kaas. Versier met de hele walnootpitten.
-
Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade van jonge spinazieblaadjes, rucola en gemengde scheuten.
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Hak 3/4 van de walnootpitten fijn en hou de rest apart.
-
Hou 10 spruiten apart en snij de rest in fijne plakjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de spruitenplakjes, de 10 hele spruiten en de komijn 8 min. Haal de hele spruiten uit de kookpot en kruid de spruitenplakjes met peper en zout.
-
Rasp de wortelen en de knolselder fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Klop de eieren los. Pers er het knoflook over en roer er de room, het fijngesnipperde bieslook, de Provençaalse kruiden, de cayennepeper, de tijm, het paprikapoeder, peper en zout onder.
-
Meng de geraspte wortelen en knolselder, 75 g geraspte kaas en de fijngehakte walnootpitten onder het eiermengsel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bekleed een taartvorm (Ø 26 cm) met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
-
Verdeel de spruitenplakjes over de taartbodem en giet er het groente-eiermengsel over. Leg er de hele spruiten bovenop en bestrooi met de rest van de kaas. Versier met de hele walnootpitten.
-
Bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade van jonge spinazieblaadjes, rucola en gemengde scheuten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië