Quiche van gerookte zalm en basilicum
Quiche van gerookte zalm en basilicum

Quiche van gerookte zalm en basilicum

50 min.
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 12 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in kleine dobbelsteentjes en snij de kerstomaatjes in twee. Snipper de ui en het basilicum fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Meng in een kom de eieren met de room, de ui en het basilicum. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Beleg het deeg met de courgetteblokjes en de halve kerstomaatjes (met het snijvlak naar boven). Leg er de reepjes gerookte zalm in stervorm bovenop. Overgiet met het eimengsel.

  7. Plaats 35 à 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en dit er ongeveer droog uit komt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in kleine dobbelsteentjes en snij de kerstomaatjes in twee. Snipper de ui en het basilicum fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Meng in een kom de eieren met de room, de ui en het basilicum. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Beleg het deeg met de courgetteblokjes en de halve kerstomaatjes (met het snijvlak naar boven). Leg er de reepjes gerookte zalm in stervorm bovenop. Overgiet met het eimengsel.

  7. Plaats 35 à 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en dit er ongeveer droog uit komt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 12 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Droge witte wijn uit de Côtes du Rhône (Vaucluse). Heel fris, met een volle smaak en een aange-naam boeket. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal