- Bewaar

- Bewaar
Quiche van tonijn en paprika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
-
Was de citroen. Rasp de schil tot u 0,5 koffiel. hebt.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. mee stoven op een matig vuurtje. Zet opzij en laat afkoelen.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de gestoofde groentjes en de tonijn over.
-
Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie en de citroenschil onder. Giet over de tonijn.
-
Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat 5 min. rusten en dien op met gemengde salade. Ook lauw of koud lekker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
-
Was de citroen. Rasp de schil tot u 0,5 koffiel. hebt.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. mee stoven op een matig vuurtje. Zet opzij en laat afkoelen.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de gestoofde groentjes en de tonijn over.
-
Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie en de citroenschil onder. Giet over de tonijn.
-
Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat 5 min. rusten en dien op met gemengde salade. Ook lauw of koud lekker.