Quiche van tonijn en paprika
Quiche van tonijn en paprika

Quiche van tonijn en paprika

55 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 14.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  5. Was de citroen. Rasp de schil tot u 0,5 koffiel. hebt.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. mee stoven op een matig vuurtje. Zet opzij en laat afkoelen.

  8. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de gestoofde groentjes en de tonijn over.

  9. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie en de citroenschil onder. Giet over de tonijn.

  10. Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Laat 5 min. rusten en dien op met gemengde salade. Ook lauw of koud lekker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  5. Was de citroen. Rasp de schil tot u 0,5 koffiel. hebt.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. mee stoven op een matig vuurtje. Zet opzij en laat afkoelen.

  8. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de gestoofde groentjes en de tonijn over.

  9. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie en de citroenschil onder. Giet over de tonijn.

  10. Schuif gedurende 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Laat 5 min. rusten en dien op met gemengde salade. Ook lauw of koud lekker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 14.7 g

Bekijk het recept digitaal