Quichehapje met zalm en courgette
Quichehapje met zalm en courgette

Quichehapje met zalm en courgette

55 min.
Aperitiefhapje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de ongeschilde courgette in fijne schijfjes.

  4. Klop de eieren los samen met de room en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het vel bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Duw het deeg goed in de vorm en prik er enkele keren in met een vork.

  6. Verdeel er de gerookte zalmsnippers over en leg er de courgetteschijfjes dakpansgewijs op. Bestrooi met de gedroogde tomaten en giet er de losgeklopte eieren over.

  7. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  8. Afwerking:
  9. Snij de quiche in 25 stukken. Serveer warm of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de ongeschilde courgette in fijne schijfjes.

  4. Klop de eieren los samen met de room en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het vel bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Duw het deeg goed in de vorm en prik er enkele keren in met een vork.

  6. Verdeel er de gerookte zalmsnippers over en leg er de courgetteschijfjes dakpansgewijs op. Bestrooi met de gedroogde tomaten en giet er de losgeklopte eieren over.

  7. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  8. Afwerking:
  9. Snij de quiche in 25 stukken. Serveer warm of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal