Quinoa met geroosterde groenten en geitenkaas
Quinoa met geroosterde groenten en geitenkaas

Quinoa met geroosterde groenten en geitenkaas

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 50.7 g
Eiwit 29.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 3 cm.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 2 cm.

  5. Doe alle groenten in een ovenschaal en overgiet met de olijfolie. Kruid met de tijm, het paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij ondertussen elk rolletje geitenkaas in 6 schijven.

  7. Verdeel de gekookte quinoa over 4 ovenvaste schaaltjes. Verdeel er de geroosterde groenten over en bedek elk schaaltje met 3 schijven geitenkaas.

  8. Zet enkele minuten onder de ovengrill tot de geitenkaas een mooi goudbruin korstje heeft.

Tip

Lekker met een stukjebrood. Basisbereiding quinoa Voor 4 personen - 250 g quinoa - 5 dl water of groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 5 dl heet water) - 1 snuifje zout Bereiding (25 min.) 1 Doe de quinoa in een zeef en spoel goed onder koud water. 2 Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met het water of de bouillon. 3 Doe een snuifje zout in het water (bij bouillon is dit niet nodig) en breng aan de kook. Dek af en kook 20 min. gaar. De quinoa is gaar wanneer de zaadjes openbarsten en een klein wit kiempje tevoorschijn komt. 4 Roer de quinoa los met een vork.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 3 cm.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 2 cm.

  5. Doe alle groenten in een ovenschaal en overgiet met de olijfolie. Kruid met de tijm, het paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij ondertussen elk rolletje geitenkaas in 6 schijven.

  7. Verdeel de gekookte quinoa over 4 ovenvaste schaaltjes. Verdeel er de geroosterde groenten over en bedek elk schaaltje met 3 schijven geitenkaas.

  8. Zet enkele minuten onder de ovengrill tot de geitenkaas een mooi goudbruin korstje heeft.

Tip

Lekker met een stukjebrood. Basisbereiding quinoa Voor 4 personen - 250 g quinoa - 5 dl water of groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 5 dl heet water) - 1 snuifje zout Bereiding (25 min.) 1 Doe de quinoa in een zeef en spoel goed onder koud water. 2 Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met het water of de bouillon. 3 Doe een snuifje zout in het water (bij bouillon is dit niet nodig) en breng aan de kook. Dek af en kook 20 min. gaar. De quinoa is gaar wanneer de zaadjes openbarsten en een klein wit kiempje tevoorschijn komt. 4 Roer de quinoa los met een vork.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 50.7 g
Eiwit 29.2 g

Bekijk het recept digitaal