- Bewaar

- Bewaar
Quinoa met spruiten en kabeljauw
Onze drankensuggesties
Wijn La Guardiense ‘Falanghina del Sannio’ Campania - Italië Bier Duvel 6,66 % Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Besprenkel met de balsamicoazijn en laat nog 2 min. bakken.
-
Voeg de quinoa en de spliterwten toe en bak 2 min. Overgiet met water tot 1 cm boven de quinoa en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat ± 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Snij intussen het voetje van de spruiten en snij in 6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de spruiten 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kabeljauw ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de peterselie fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking) en meng onder de quinoa. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Pers de citroen. Voeg het citroensap en de -zeste toe aan de quinoa.
-
Verdeel de quinoa en de spruiten over de borden. Schik er een stuk kabeljauw op en werk af met takjes peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn La Guardiense ‘Falanghina del Sannio’ Campania - Italië Bier Duvel 6,66 % Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Besprenkel met de balsamicoazijn en laat nog 2 min. bakken.
-
Voeg de quinoa en de spliterwten toe en bak 2 min. Overgiet met water tot 1 cm boven de quinoa en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat ± 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Snij intussen het voetje van de spruiten en snij in 6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de spruiten 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kabeljauw ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de peterselie fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking) en meng onder de quinoa. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Pers de citroen. Voeg het citroensap en de -zeste toe aan de quinoa.
-
Verdeel de quinoa en de spruiten over de borden. Schik er een stuk kabeljauw op en werk af met takjes peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Guardiense ‘Falanghina del Sannio’ Campania - Italië Bier Duvel 6,66 % Blond bier