Quinoa met spruiten en kabeljauw
Quinoa met spruiten en kabeljauw

Quinoa met spruiten en kabeljauw

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Energie 3092 kj
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 73.9 g
Suiker 10.5 g
Vezel 18.3 g
Eiwit 52.9 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode uien in halvemaantjes. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Besprenkel met de balsamicoazijn en laat nog 2 min. bakken.

  3. Voeg de quinoa en de spliterwten toe en bak 2 min. Overgiet met water tot 1 cm boven de quinoa en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat ± 20 min. koken op een zacht vuur.

  4. Snij intussen het voetje van de spruiten en snij in 6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de spruiten 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kabeljauw ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper de peterselie fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking) en meng onder de quinoa. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Pers de citroen. Voeg het citroensap en de -zeste toe aan de quinoa.

  7. Verdeel de quinoa en de spruiten over de borden. Schik er een stuk kabeljauw op en werk af met takjes peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode uien in halvemaantjes. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Besprenkel met de balsamicoazijn en laat nog 2 min. bakken.

  3. Voeg de quinoa en de spliterwten toe en bak 2 min. Overgiet met water tot 1 cm boven de quinoa en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat ± 20 min. koken op een zacht vuur.

  4. Snij intussen het voetje van de spruiten en snij in 6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de spruiten 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kabeljauw ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper de peterselie fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking) en meng onder de quinoa. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Pers de citroen. Voeg het citroensap en de -zeste toe aan de quinoa.

  7. Verdeel de quinoa en de spruiten over de borden. Schik er een stuk kabeljauw op en werk af met takjes peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Energie 3092 kj
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 73.9 g
Suiker 10.5 g
Vezel 18.3 g
Eiwit 52.9 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Guardiense ‘Falanghina del Sannio’ Campania - Italië Bier Duvel 6,66 % Blond bier

Bekijk het recept digitaal