Quinoa met spruiten, pastinaak en amandelschilfers
Quinoa met spruiten, pastinaak en amandelschilfers

Quinoa met spruiten, pastinaak en amandelschilfers

25 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Energie 2766 kj
Vet 30 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 13.6 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 26 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de quinoa 20 min. in lichtgezouten water.

  3. Schil intussen de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm. Snij de spruitjes in 4 en snipper de ui fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Bak de amandelschilfers goudbruin in een braadpan zonder vetstof.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Roer er de groenten onder en bak 20 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout.

  6. Giet de quinoa af en meng onder de groenten. Verdeel over de borden en verkruimel er de feta over. Werk af met de amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de quinoa 20 min. in lichtgezouten water.

  3. Schil intussen de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm. Snij de spruitjes in 4 en snipper de ui fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Bak de amandelschilfers goudbruin in een braadpan zonder vetstof.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Roer er de groenten onder en bak 20 min. goudbruin. Kruid met de tijm, peper en zout.

  6. Giet de quinoa af en meng onder de groenten. Verdeel over de borden en verkruimel er de feta over. Werk af met de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Energie 2766 kj
Vet 30 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 13.6 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 26 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier Leffe Bruin 0,0 % Alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal