Quinoa met witte selder, quornfilet en kerrieyoghurt
Quinoa met witte selder, quornfilet en kerrieyoghurt

Quinoa met witte selder, quornfilet en kerrieyoghurt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 14.1 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 22.3 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de witte selder in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij de ongeschilde appelen in stukjes van 2 cm.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Snipper de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 min.

  10. Voeg de selderblokjes en de quinoa toe en roerbak 1 à 2 min.

  11. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  12. Roer er de laatste 10 min. de appelblokjes onder.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quornfilets 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder en de platte peterselie (hou een beetje opzij voor de afwerking). Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Snij de quornfilets in repen en verdeel samen met de quinoa over de borden. Werk af met een eetlepel kerrieyoghurt en peterselie.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Snij 100 g witte selder en 1/2 ongeschilde appel in stukjes. 2 Kook de selder samen met 30 g quinoa 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. de appel toe. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de witte selder in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij de ongeschilde appelen in stukjes van 2 cm.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Snipper de platte peterselie grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 min.

  10. Voeg de selderblokjes en de quinoa toe en roerbak 1 à 2 min.

  11. Overgiet met de groentebouillon, dek af en laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  12. Roer er de laatste 10 min. de appelblokjes onder.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quornfilets 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  14. Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder en de platte peterselie (hou een beetje opzij voor de afwerking). Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Snij de quornfilets in repen en verdeel samen met de quinoa over de borden. Werk af met een eetlepel kerrieyoghurt en peterselie.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Snij 100 g witte selder en 1/2 ongeschilde appel in stukjes. 2 Kook de selder samen met 30 g quinoa 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. de appel toe. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 14.1 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 22.3 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal