Quinoa-pudding met appel en peer
Quinoa-pudding met appel en peer

Quinoa-pudding met appel en peer

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 413 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 59.6 g
Eiwit 15.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de quinoa grondig onder koud water in een fijne zeef.

  3. Pers de halve citroen.

  4. Rasp de ongeschilde appel en snij de ongeschilde peer in blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  5. Hak de amandelnoten en de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Doe de melk, de quinoa en de kaneel in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken.

  8. Voeg op het einde van de kooktijd de geraspte appel en de agavesiroop toe. Meng goed.

  9. Verdeel de quinoa-pudding over 4 kommetjes en bestrooi met de blokjes peer en de gehakte noten.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de muntblaadjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Quinoapapje voor de allerkleinsten Noten zijn nog niet echt geschikt voor kleine kinderen. Maar u kan deze quinoapudding ook perfect maken zonder de amandel- en hazelnoten. Dan kunnen de allerkleinsten er ook van eten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de quinoa grondig onder koud water in een fijne zeef.

  3. Pers de halve citroen.

  4. Rasp de ongeschilde appel en snij de ongeschilde peer in blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  5. Hak de amandelnoten en de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Doe de melk, de quinoa en de kaneel in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 20 min. afgedekt koken.

  8. Voeg op het einde van de kooktijd de geraspte appel en de agavesiroop toe. Meng goed.

  9. Verdeel de quinoa-pudding over 4 kommetjes en bestrooi met de blokjes peer en de gehakte noten.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de muntblaadjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Quinoapapje voor de allerkleinsten Noten zijn nog niet echt geschikt voor kleine kinderen. Maar u kan deze quinoapudding ook perfect maken zonder de amandel- en hazelnoten. Dan kunnen de allerkleinsten er ook van eten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 413 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 59.6 g
Eiwit 15.2 g

Bekijk het recept digitaal