Quinoabowl met bloemkoolrijst, venkelslaatje en chimichurri
Quinoabowl met bloemkoolrijst, venkelslaatje en chimichurri

Quinoabowl met bloemkoolrijst, venkelslaatje en chimichurri

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 13.4 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 14.2 g
Vezel 12 g
Eiwit 12 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Mix kort tot `rijstkorrels' in de blender of rasp grof.

  3. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  4. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking.

  5. Snipper 1 ui fijn.

  6. Spoel de rode bonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Trek de blaadjes van de takjes oregano. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak samen met de peterselie en de oregano fijn.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 2 min. Voeg de bloemkoolrijst en 1 dl water toe en laat 2 à 3 min. stoven. Meng er de rode bonen onder.

  11. Snipper 1 ui fijn en pers het knoflook. Meng samen met de andere ingrediënten voor de chimichurri in een grote kom. Meng er de venkelreepjes en de sinaasappelpartjes onder en kruid met de komijn, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de quinoa en de bloemkoolrijst in kommetjes en geef er de venkelsalade bij. Werk af met het groen van de venkel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Mix kort tot `rijstkorrels' in de blender of rasp grof.

  3. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  4. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking.

  5. Snipper 1 ui fijn.

  6. Spoel de rode bonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Trek de blaadjes van de takjes oregano. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak samen met de peterselie en de oregano fijn.

  8. Bereiding:
  9. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 2 min. Voeg de bloemkoolrijst en 1 dl water toe en laat 2 à 3 min. stoven. Meng er de rode bonen onder.

  11. Snipper 1 ui fijn en pers het knoflook. Meng samen met de andere ingrediënten voor de chimichurri in een grote kom. Meng er de venkelreepjes en de sinaasappelpartjes onder en kruid met de komijn, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de quinoa en de bloemkoolrijst in kommetjes en geef er de venkelsalade bij. Werk af met het groen van de venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 13.4 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 14.2 g
Vezel 12 g
Eiwit 12 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Poperings Hommelbier Wijn Para Celsus Tempranillo - Vino de la Tierra de Castilla Spanje

Bekijk het recept digitaal