- Bewaar

- Bewaar
Quinoarisotto met zuiderse groenten en veggiereepjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de stengel selder in blokjes van 1 cm.
-
Ontpit de tomaten en snij ze ook in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en de selder enkele minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en bak enkele minuten op een hoog vuur.
-
Voeg de quinoa toe en blus met de witte wijn. Laat volledig verdampen.
-
Meng er de tomatenblokjes onder.
-
Giet 1 pollepel bouillon bij de quinoa en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na 18 à 20 min. is de quinoa gaar.
-
Rasp ondertussen de parmezaan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de wokreepjes aan alle kanten goudbruin.
-
Haal de risotto van het vuur en meng er de parmezaan onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over 4 borden en verdeel er de vegetarische wokreepjes over
+ 4 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Spoel 30 g quinoa in een fi jne zeef onder koud water. 2 Ontpit 60 g tomaten en snij samen met 60 g ongeschilde courgette in blokjes. 3 Kook de quinoa en de groenteblokjes ± 20 min. in een bodempje water. 4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de stengel selder in blokjes van 1 cm.
-
Ontpit de tomaten en snij ze ook in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en de selder enkele minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en bak enkele minuten op een hoog vuur.
-
Voeg de quinoa toe en blus met de witte wijn. Laat volledig verdampen.
-
Meng er de tomatenblokjes onder.
-
Giet 1 pollepel bouillon bij de quinoa en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na 18 à 20 min. is de quinoa gaar.
-
Rasp ondertussen de parmezaan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de wokreepjes aan alle kanten goudbruin.
-
Haal de risotto van het vuur en meng er de parmezaan onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over 4 borden en verdeel er de vegetarische wokreepjes over
+ 4 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Spoel 30 g quinoa in een fi jne zeef onder koud water. 2 Ontpit 60 g tomaten en snij samen met 60 g ongeschilde courgette in blokjes. 3 Kook de quinoa en de groenteblokjes ± 20 min. in een bodempje water. 4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc