Quinoasalade met feta en kerstomaten
Quinoasalade met feta en kerstomaten

Quinoasalade met feta en kerstomaten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 46.4 g
Eiwit 16.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Hak de blaadjes koriander grof.

  4. Snij de ongeschilde minikomkommers in dunne schuine plakjes.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem daarna uit.

  7. Meng het limoensap en de zeste met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  8. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  9. Bereiding:
  10. Doe de quinoa in een kookpot. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Dek af en laat ± 20 min. koken op een zacht vuur.

  11. Doe de quinoa in een mengkom en maak los met een vork. Laat afkoelen.

  12. Voeg de minikomkommers, de kerstomaten en de koriander toe. Meng er de limoendressing onder en bestrooi met de verkruimelde feta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Hak de blaadjes koriander grof.

  4. Snij de ongeschilde minikomkommers in dunne schuine plakjes.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem daarna uit.

  7. Meng het limoensap en de zeste met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  8. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  9. Bereiding:
  10. Doe de quinoa in een kookpot. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Dek af en laat ± 20 min. koken op een zacht vuur.

  11. Doe de quinoa in een mengkom en maak los met een vork. Laat afkoelen.

  12. Voeg de minikomkommers, de kerstomaten en de koriander toe. Meng er de limoendressing onder en bestrooi met de verkruimelde feta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 46.4 g
Eiwit 16.9 g

Bekijk het recept digitaal