- Bewaar

- Bewaar
Quinoasalade met komkommer en kalkoenenhaasje
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Pinot Gris Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen, de courgette en de komkommer in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Schil en rasp de gember.
-
Hak de blaadjes peterselie en de munt grof.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig. Voeg de wortelen toe en roerbak 5 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 3 min. bakken.
-
Meng de gebakken groenten onder de quinoa. Voeg ook de komkommer, de munt, de peterselie en de granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Werk af met de grofgehakte pistachenoten.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenenhaasjes 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Pinot Gris Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen, de courgette en de komkommer in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Schil en rasp de gember.
-
Hak de blaadjes peterselie en de munt grof.
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig. Voeg de wortelen toe en roerbak 5 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 3 min. bakken.
-
Meng de gebakken groenten onder de quinoa. Voeg ook de komkommer, de munt, de peterselie en de granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Werk af met de grofgehakte pistachenoten.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenenhaasjes 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Pinot Gris Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle