Quinoasalade met komkommer en kalkoenenhaasje
Quinoasalade met komkommer en kalkoenenhaasje

Quinoasalade met komkommer en kalkoenenhaasje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 18 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 52 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen, de courgette en de komkommer in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.

  5. Hak de pistachenoten grof.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Schil en rasp de gember.

  8. Hak de blaadjes peterselie en de munt grof.

  9. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  10. Bereiding:
  11. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig. Voeg de wortelen toe en roerbak 5 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 3 min. bakken.

  13. Meng de gebakken groenten onder de quinoa. Voeg ook de komkommer, de munt, de peterselie en de granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Werk af met de grofgehakte pistachenoten.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenenhaasjes 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen, de courgette en de komkommer in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.

  5. Hak de pistachenoten grof.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Schil en rasp de gember.

  8. Hak de blaadjes peterselie en de munt grof.

  9. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  10. Bereiding:
  11. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig. Voeg de wortelen toe en roerbak 5 min. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 3 min. bakken.

  13. Meng de gebakken groenten onder de quinoa. Voeg ook de komkommer, de munt, de peterselie en de granaatappelpitjes toe. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Werk af met de grofgehakte pistachenoten.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenenhaasjes 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 18 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 52 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Pinot Gris Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle

Bekijk het recept digitaal