Quinoasalade met witloof, appel en biefstuk
Quinoasalade met witloof, appel en biefstuk

Quinoasalade met witloof, appel en biefstuk

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 696 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 27.8 g
Vezel 7 g
Eiwit 53.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof. Snij eerst in de lengte in 2 en daarna in lange repen.

  5. Snij de ongeschilde appel in reepjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook (kooktijd: zie verpakking).

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof 10 min. op een zacht vuur. Voeg na 5 min. een scheutje water toe. Roer er de balsamicoazijn en de rietsuiker onder.

  11. Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de biefstuk 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  12. Afwerking:
  13. Meng het witloof en de partjes appel onder de quinoa. Geef er de biefstuk bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof. Snij eerst in de lengte in 2 en daarna in lange repen.

  5. Snij de ongeschilde appel in reepjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de quinoa onder en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook (kooktijd: zie verpakking).

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof 10 min. op een zacht vuur. Voeg na 5 min. een scheutje water toe. Roer er de balsamicoazijn en de rietsuiker onder.

  11. Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de biefstuk 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  12. Afwerking:
  13. Meng het witloof en de partjes appel onder de quinoa. Geef er de biefstuk bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 696 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 68.3 g
Suiker 27.8 g
Vezel 7 g
Eiwit 53.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Caractère Amberbier Bier Corona Cero 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn Le Cavalier-Roi A.O.P. Bordeaux Wijn Vintense 'Cépages' Merlot 0,0 % Alcholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal