Quinoaschotel met varkensgehakt, courgette en prei
Quinoaschotel met varkensgehakt, courgette en prei

Quinoaschotel met varkensgehakt, courgette en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 37.1 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 8 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40.1 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Snij de courgette in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een wok of een hoge braadpan en bak het varkensgehakt 5 min. Maak los met een vork.

  9. Doe de prei, het knoflook en de courgette bij het gehakt. Meng er de zure room en de mosterd onder en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 10 min. verder garen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de quinoa over de borden en lepel er het gehakt en de groenten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Snij de courgette in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in blokjes van max. 1 cm.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een wok of een hoge braadpan en bak het varkensgehakt 5 min. Maak los met een vork.

  9. Doe de prei, het knoflook en de courgette bij het gehakt. Meng er de zure room en de mosterd onder en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 10 min. verder garen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de quinoa over de borden en lepel er het gehakt en de groenten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Vet 37.1 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 8 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40.1 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal