Quinoaslaatje met avocado en zalm bellevue
Quinoaslaatje met avocado en zalm bellevue

Quinoaslaatje met avocado en zalm bellevue

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 846 kcal
Vet 49.5 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 47.7 g
Suiker 12.1 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 46.7 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de radijzen in schijfjes. Pers de limoen.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Verwijder het vel van de zalm en snij de zalm in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, laat afkoelen en pel de eieren. Snij elk ei in de lengte in 4.

  9. Spoel intussen de quinoa onder koud water in een fijne zeef. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Kook de aspergepunten onafgedekt 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Meng de yoghurt met de helft van het bieslook, 1 eetl. olijfolie, de rest van het limoensap, zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de quinoa over een schaal en meng met 1 eetl. olijfolie, de rest van het bieslook, de radijzen, de rucola, de lente-uitjes, de aspergepunten en de avocado's. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de stukken zalm en de hardgekookte eieren. Serveer met de yoghurtdressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de radijzen in schijfjes. Pers de limoen.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Verwijder het vel van de zalm en snij de zalm in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, laat afkoelen en pel de eieren. Snij elk ei in de lengte in 4.

  9. Spoel intussen de quinoa onder koud water in een fijne zeef. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Kook de aspergepunten onafgedekt 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Meng de yoghurt met de helft van het bieslook, 1 eetl. olijfolie, de rest van het limoensap, zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de quinoa over een schaal en meng met 1 eetl. olijfolie, de rest van het bieslook, de radijzen, de rucola, de lente-uitjes, de aspergepunten en de avocado's. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de stukken zalm en de hardgekookte eieren. Serveer met de yoghurtdressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 846 kcal
Vet 49.5 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 47.7 g
Suiker 12.1 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 46.7 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Le Plus de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne partybox

Bekijk het recept digitaal