Quinoaslaatje met feta
Quinoaslaatje met feta

Quinoaslaatje met feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 15.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de quinoa ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode ui, de platte peterselie en het knoflook fijn.

  5. Snij de olijven in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.

  8. Voeg de paprika en de courgette toe en bak 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal de groenten van het vuur.

  9. Meng de halfgedroogde tomaten, de platte peterselie, de olijven en de afgekoelde quinoa onder de groenten. Kruid met peper en zout.

  10. Verkruimel de feta over het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de quinoa ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode ui, de platte peterselie en het knoflook fijn.

  5. Snij de olijven in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 à 2 min.

  8. Voeg de paprika en de courgette toe en bak 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal de groenten van het vuur.

  9. Meng de halfgedroogde tomaten, de platte peterselie, de olijven en de afgekoelde quinoa onder de groenten. Kruid met peper en zout.

  10. Verkruimel de feta over het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 15.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Domaine des Hardonnières A.O.P. Chinon

Bekijk het recept digitaal