- Bewaar

- Bewaar
Quinoaslaatje met gegrilde peer en feta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de peren in de lengte in 4. Snij elk partje in 3 stukken.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Los het blokje groentebouillon op in 5 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Verhit intussen een grillpan zonder vetstof en rooster de stukken peer 2 min. aan elke kant.
-
Meng de olijfolie met de wittewijnazijn en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de quinoa in een serveerschaal en verdeel er de rucola, de gegrilde peer en de grofgehakte walnootpitten over. Werk af met de rozijnen en de verkruimelde feta. Verdeel er de vinaigrette over en meng alles goed onder elkaar.
- Heerlijk met een stukje gegrilde kip. - Wil je er een vegetarisch hoofdgerecht van maken? Doe er dan wat meer feta bij of vervang de feta door een bolletje mozzarella.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de peren in de lengte in 4. Snij elk partje in 3 stukken.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Los het blokje groentebouillon op in 5 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Verhit intussen een grillpan zonder vetstof en rooster de stukken peer 2 min. aan elke kant.
-
Meng de olijfolie met de wittewijnazijn en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de quinoa in een serveerschaal en verdeel er de rucola, de gegrilde peer en de grofgehakte walnootpitten over. Werk af met de rozijnen en de verkruimelde feta. Verdeel er de vinaigrette over en meng alles goed onder elkaar.
- Heerlijk met een stukje gegrilde kip. - Wil je er een vegetarisch hoofdgerecht van maken? Doe er dan wat meer feta bij of vervang de feta door een bolletje mozzarella.