Quinoaslaatje met knapperige halloumi en snijbonen
Quinoaslaatje met knapperige halloumi en snijbonen

Quinoaslaatje met knapperige halloumi en snijbonen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 38.9 g
Suiker 9.4 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 23.4 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij in schuine stukken van 3 cm.

  4. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Snij de halloumi in 8 plakjes.

  7. Spoel de quinoa onder koud water. Laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. (25 min.)

  10. 1 Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de snijbonen toe. Giet af.

  11. 2 Verhit intussen een (grill)pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de halloumi 2 min. aan elke kant goudbruin.

  12. 3 Maak de dressing: meng de honing en de appelazijn onder de olijfolie en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Meng de radijzen en de lente-uitjes onder de rucola en quinoa met snijbonen en lepel er de dressing over. Schik er de halloumi op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij in schuine stukken van 3 cm.

  4. Snij de radijzen in dunne schijfjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Snij de halloumi in 8 plakjes.

  7. Spoel de quinoa onder koud water. Laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. (25 min.)

  10. 1 Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de snijbonen toe. Giet af.

  11. 2 Verhit intussen een (grill)pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de halloumi 2 min. aan elke kant goudbruin.

  12. 3 Maak de dressing: meng de honing en de appelazijn onder de olijfolie en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Meng de radijzen en de lente-uitjes onder de rucola en quinoa met snijbonen en lepel er de dressing over. Schik er de halloumi op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 38.9 g
Suiker 9.4 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 23.4 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal