Quinoaslaatje met tzatziki en hazelnoten
Quinoaslaatje met tzatziki en hazelnoten

Quinoaslaatje met tzatziki en hazelnoten

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 11.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (20 min.)

  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water, samen met de takjes tijm (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Verwijder de takjes tijm.

  3. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in kleine blokjes van max. 1 cm.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een lastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Snipper de halve rode ui fijn.

  7. Hak de basilicumblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Roer de tzatziki onder de quinoa.

  10. Meng er daarna de paprikablokjes, de reepjes ijsbergsla, de fijngesnipperde ui en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de grofgehakte basilicumblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (20 min.)

  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water, samen met de takjes tijm (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Verwijder de takjes tijm.

  3. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in kleine blokjes van max. 1 cm.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een lastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Snipper de halve rode ui fijn.

  7. Hak de basilicumblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Roer de tzatziki onder de quinoa.

  10. Meng er daarna de paprikablokjes, de reepjes ijsbergsla, de fijngesnipperde ui en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de grofgehakte basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 11.5 g

Bekijk het recept digitaal