- Bewaar

- Bewaar
Quinoaslaatje met tzatziki en hazelnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
(20 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water, samen met de takjes tijm (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Verwijder de takjes tijm.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in kleine blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een lastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snipper de halve rode ui fijn.
-
Hak de basilicumblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Roer de tzatziki onder de quinoa.
-
Meng er daarna de paprikablokjes, de reepjes ijsbergsla, de fijngesnipperde ui en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de grofgehakte basilicumblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
(20 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water, samen met de takjes tijm (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. Verwijder de takjes tijm.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika in kleine blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een lastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snipper de halve rode ui fijn.
-
Hak de basilicumblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Roer de tzatziki onder de quinoa.
-
Meng er daarna de paprikablokjes, de reepjes ijsbergsla, de fijngesnipperde ui en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de grofgehakte basilicumblaadjes.