Quorn met paprika en aubergines in saffraansaus
Quorn met paprika en aubergines in saffraansaus

Quorn met paprika en aubergines in saffraansaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 13.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in staafjes.

  3. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in reepjes.

  4. Pers de sinaasappels uit.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Laat de olijven uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olie in een wok of een brede, hoge braadpan. Bak de ui en de geperste look al roerend gedurende 1 min. Voeg de aubergines, de paprika's, de quorn (diepgevroren: niet ontdooien), de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Bak 2 min. al roerend.

  9. Voeg het sinaasappelsap, de olijven, de rozijntjes, de peper en het zout toe en laat afgedekt 10 min. sudderen.

  10. Voeg de saffraandraadjes toe, roer goed om en laat 3 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met peterselie en dien op met couscousmeel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in staafjes.

  3. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in reepjes.

  4. Pers de sinaasappels uit.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Laat de olijven uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olie in een wok of een brede, hoge braadpan. Bak de ui en de geperste look al roerend gedurende 1 min. Voeg de aubergines, de paprika's, de quorn (diepgevroren: niet ontdooien), de cayennepeper en het paprikapoeder toe. Bak 2 min. al roerend.

  9. Voeg het sinaasappelsap, de olijven, de rozijntjes, de peper en het zout toe en laat afgedekt 10 min. sudderen.

  10. Voeg de saffraandraadjes toe, roer goed om en laat 3 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met peterselie en dien op met couscousmeel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 263 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 13.4 g

Bekijk het recept digitaal