Quornburger met komkommer en kerstomatenslaatje
Quornburger met komkommer en kerstomatenslaatje

Quornburger met komkommer en kerstomatenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 44.2 g
Eiwit 16.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui heel fijn en meng er de frambozenazijn en de suiker onder. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de komkommer in slierten met een dunschiller.

  5. Snij de kerstomaten middendoor.

  6. Hak de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Bak de broodjes eventueel af in de broodrooster of oven (baktijd: zie verpakking).

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quornburgers 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  10. Snij de broodjes open en schik er de quornburgers op. Verdeel er de rucola en de komkommerslierten over. Lepel er telkens 1/2 eetl. mayonaise op en werk af met 1 koffiel. rode ui.

  11. Meng de kerstomaten met de rest van de rode ui, de peterselie en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik een hamburger op elk bord en lepel er het kerstomatenslaatje naast.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g komkommer in hapklare stukjes. Snij 1/2 hamburgerbroodje (of een broodje naar keuze) ook in hapklare stukjes. 2 Bak 50 g quornburger `Southern Style' 2 à 3 min. aan elke kant in 1 koffi el. plantaardige olie. 3 Meng de stukjes quorn onder de komkommer en het brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui heel fijn en meng er de frambozenazijn en de suiker onder. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de komkommer in slierten met een dunschiller.

  5. Snij de kerstomaten middendoor.

  6. Hak de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Bak de broodjes eventueel af in de broodrooster of oven (baktijd: zie verpakking).

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de quornburgers 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  10. Snij de broodjes open en schik er de quornburgers op. Verdeel er de rucola en de komkommerslierten over. Lepel er telkens 1/2 eetl. mayonaise op en werk af met 1 koffiel. rode ui.

  11. Meng de kerstomaten met de rest van de rode ui, de peterselie en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik een hamburger op elk bord en lepel er het kerstomatenslaatje naast.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g komkommer in hapklare stukjes. Snij 1/2 hamburgerbroodje (of een broodje naar keuze) ook in hapklare stukjes. 2 Bak 50 g quornburger `Southern Style' 2 à 3 min. aan elke kant in 1 koffi el. plantaardige olie. 3 Meng de stukjes quorn onder de komkommer en het brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 32.1 g
Koolhydraat 44.2 g
Eiwit 16.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal