Rabarbercrumble met appel (gluten- en lactosevrij)
Rabarbercrumble met appel (gluten- en lactosevrij)

Rabarbercrumble met appel (gluten- en lactosevrij)

1 u.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Spoel de verse rabarber onder koud water en snij in stukken van ± 3 cm.

  4. Pers de limoen.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

  7. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van ± 2 cm dik.

  8. Bereiding:
  9. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. 2 Doe de blokjes appel en de stukken rabarber in een grote mengkom en meng er 50 g rietsuiker, de vanillezaadjes, het limoensap en de geraspte gember onder. Schik alles in een ovenschaal.

  11. 3 Doe de glutenvrije bloem, 50 g rietsuiker, het amandelpoeder en de lactosevrije vetstof in klontjes in een andere mengkom. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa.

  12. 4 Verdeel het kruimelige deeg gelijkmatig over de fruitmengeling. Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de crumble een goudbruin korstje krijgt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm of lauw met een bolletje lactosevrij vanille-ijs.

Tip

- Crumble is het ideale dessert om restjes fruit in te verwerken. - U kan crumble ook maken in taartvorm. Maak eerst een glutenvrije taartbodem van zanddeeg en bak 10 min. voor (blind bakken). Schik er dan de fruitmengeling en het kruimelige deeg op en zet ± 30 min. in de oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Spoel de verse rabarber onder koud water en snij in stukken van ± 3 cm.

  4. Pers de limoen.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

  7. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van ± 2 cm dik.

  8. Bereiding:
  9. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. 2 Doe de blokjes appel en de stukken rabarber in een grote mengkom en meng er 50 g rietsuiker, de vanillezaadjes, het limoensap en de geraspte gember onder. Schik alles in een ovenschaal.

  11. 3 Doe de glutenvrije bloem, 50 g rietsuiker, het amandelpoeder en de lactosevrije vetstof in klontjes in een andere mengkom. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa.

  12. 4 Verdeel het kruimelige deeg gelijkmatig over de fruitmengeling. Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven tot de crumble een goudbruin korstje krijgt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm of lauw met een bolletje lactosevrij vanille-ijs.

Tip

- Crumble is het ideale dessert om restjes fruit in te verwerken. - U kan crumble ook maken in taartvorm. Maak eerst een glutenvrije taartbodem van zanddeeg en bak 10 min. voor (blind bakken). Schik er dan de fruitmengeling en het kruimelige deeg op en zet ± 30 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal